5.05.2008

LES CORTS VALENCIANES APROVEN PER UNANIMITAT LA PROPOSICIÓ PRESENTADA PEL BLOC SOBRE LA RENOVACIÓ DE LA LÍNIA XÀTIVA – ALCOI.

LES CORTS VALENCIANES APROVEN PER UNANIMITAT LA PROPOSICIÓ PRESENTADA PEL BLOC SOBRE LA RENOVACIÓ DE LA LÍNIA XÀTIVA – ALCOI.

La Comissió d’Obres Públiques i Transports de les Corts Valencianes ha aprovat per unanimitat, en la seua sessió de hui, 5 de maig, la proposició no de llei presentada pel Bloc Nacionalista Valencià per tal que s’inste la Conselleria d’Infrastructures i Transports i a Renfe a eliminar "el transbord en la estació de Xàtiva i incremente la freqüència de pas dels trens entre Alcoi i Xàtiva".En la mateixa moció es demana al Consell se signe "un nou protocol de col·laboració amb el Ministeri mentre no es produisca la cessió a la Generalitat de la gestió dels serveis de transport de passatgers per ferrocarril amb origen i destinació entre el País Valencià".
Segons Joan Cambra, portaveu municipal a l’ajuntament d’Ontinyent, "esperem que el present acord signifique un canvi en el compromís de les dues administracions implicades en el manteniment d’una línia que és tan important per a la economia i els habitants dels pobles de la comarca de la Vall d’Albaida". Per això reclama un esforç "per dignificar un medi de transport que és públic, ecològic i sostenible i que dona servei i pot donar-ne molt més a molts pobles i ciutats com Ontinyent".
Per al Bloc, "estem parlant d’una reforma integral que els usuaris reclamen des de fa anys. És necessària la col·laboració entre el Ministeri de Foment, actual titular y la Conselleria d’Infrastructures i Transports, administracions que estan negociant el canvi de titular des de fa anys, però sense cap acord en el moment present" Una petició que ha estat reclamada de manera persistent pels ajuntaments dels municipis que travessa la línia, com és el cas d’Ontinyent.


Ontinyent, 5 de maig de 2008
Bloc Nacionalista