2.25.2014

Vedruna: “Estem allà on estaria Jesús avui” (CATALUNYA RELIGIÓ.CAT)

(Jordi Llisterri – CR/Vic) El 26 de febrer Santa Joaquima Vedruna va fundar a Vic la Congregació de les Carmelites de la Caritat Vedruna. Per això, cada any al voltant d’aquesta data les germanes vedruna de Catalunya tenen una trobada festiva en aquesta ciutat. Aquest dissabte van celebrar els 188 anys de lafundació

Saben que a Europa les germanes s’han fet grans perquè han patit la sequera vocacional. Però ni es lamenten, ni paren de treballar. I somriuen. Veuen com el carisma de Santa Joaquima Vedruna enlloc de desaparèixer perdura i s’ha estès per tot el món. I moltes de les religioses vedruna grans que han ofert la seva vida a països del sud veuen com allà el seu testimoni ha donat fruit.

En aquest vídeo expliquen com viuen aquest moment la superiora general, M. Inés García, i la delegada de Catalunya de la nova província que agrupa totes les vedruna d’Europa, M. Dolors Sitges. “Estem allà on Jesús estaria avui”, diuen quan expliquen com la preocupació inicial de Joaquima Vedruna per l’educació de les noies i l’atenció als malats s’ha adaptat a les demandes dels països més necessitats. Un exemple és la comunitat de Ceuta, on atenen immigrants subsharians. O com a Catalunya continuen fent el seu servei, amb la xarxa d’escoles religioses més nombrosa i atenent a noves necessitats com l’atenció personal als malats i a la gent gran.