10.26.2016

'Por Dios, Pedro, líbranos de Mariano Rajoy', de Josep Miquel Bausset (La Veu del País Valencià, 26/10/2016)

   




 


Aquesta va ser l’exclamació que el Sr. Miquel Iceta, secretari del socialistes catalans, va fer a finals de setembre davant del qui encara era el líder del PSOE, el Sr. Pedro Sánchez, per tal que aquest partit no recolzara el PP i d’aquesta manera el Sr. Rajoy no fóra president del govern espanyol. Evidentment que el Sr. Iceta s’equivocava quan posava Déu, (“por Dios, Pedro, líbranos de Mariano Rajoy”), com a garant o com a intermediari per impedir l’elecció del Sr. Rajoy. No era Déu evidentment qui ha d’impedir un nou govern del PP, sinó que els qui ho han de fer són els seus companys de partit, o partit germà, el PSOE, cosa que ja hem vist que no ha succeirà. 

El motí contra el Sr. Pedro Sánchez, elegit per la militància del PSOE i destituït (desautoritzat) pel Comitè Federal d’aquest partit, ha permès que guanye la vella guàrdia, els barons profundament anticatalanistes. La por a un pretès acord del Sr. Sánchez amb Podemos i els independentistes catalans (com si foren el dimoni) per fer un govern semblant al del Sr. Ximo Puig al País Valencià, farà que el PP torne a governar l’Estat espanyol. I l’esperpent per justificar aquesta decisió, ratlla el ridícul. El Sr. Javier Fernández, president de la Gestora i president del Principat d’Astúries, deia, sense cap mena de rubor: “Una abstención no es lo mismo que un apoyo”!!

Els barons del PSOE volien treure el Sr. Sánchez i van utilitzar qualsevol excusa, com la seua “diabòlica” aliança amb els independentistes. Així es veu en el tuït del 29 de setembre, posteriorment esborrat (com informaven alguns diaris) del Sr. Emiliano García-Page. La piulada del president de Castella- La Manxa era prou significativa: “Se confirman las sospechas; Sánchez tenía un plan oculto para pactar con los independentistas que quieren romper España”. I és que el Sr. Sánchez havia dit que “para la gobernabilidad se han de incluir los nacionalistas”. Vade retro!!
 

El pacte

També el Sr. Fernández Vara, president d’Extremadura, deia el 4 d’octubre: “Un pacto con independentistas sería la muerte política del PSOE. Nos aniquilaría políticamente”. I l’altre dels barons anticatalanistes, que prefereix una “España azul antes que rota”, el Sr. Javier Fernández deia el 3 d’octubre: “No hay nada que hablar con los nacionalistas”, que són el dimoni, a excepció del PNB.

Els barons han preferit abans un govern del PP, que pactar amb els nacionalistes! El que em sorprèn de tot aquest desgavell, és la postura del Sr. Ximo Puig, una postura que no acabe de comprendre. Si ell governa amb Podemos i Compromís, ¿com és que no va recolzar el Sr. Sánchez perquè intentara un govern amb Podemos i els nacionalistes? Si fóra coherent el Sr. Puig, ara hauria de donar el govern de la Generalitat a la Sra. Bonig. Primer, perquè va ser el PP qui va guanyar les eleccions al País Valencià. I després, perquè ell governa amb uns partits que han fet possible un govern semblant al que volia fer el Sr. Sánchez, i que el Sr. Puig no ha volgut que s’intentara fer.

Del Sr. Felipe González, que va dir que se sentia “engañado y desengañado con Pedro Sánchez porqué ha cambiado de posición”, només li hauríem de recordar el seu: “OTAN, de entrada no”, que es va convertir en: d’entrada sí. Segurament que els consells d’administració en els que participa el Sr. González, li fan vore la realitat d’una altra manera a com la veia abans.
 

Felipe González ex-president del Govern i conseller de Gas Natural Fenosa

Por Dios, Pedro, líbranos de Rajoy”. No, Sr. Iceta. No és Déu qui ha d’alliberar o qui ha d’intercedir perquè Espanya no tinga de president el Sr. Rajoy. Són els “amics” del Sr. Iceta, els barons del PSOE, els qui no solament no alliberaran Espanya de Rajoy, sinó que seran ells els qui permetran el govern del Sr. Rajoy. Davant d’això, crec que el Sr. González i els altres barons del PSOE que recolzaran l’abstenció que farà president el Sr. Rajoy, s’haurien d’afiliar al PP i deixar-se d’històries.  

Amb tot aquest embolic, el PSOE cada vegada dóna més raons perquè Catalunya esdevinga un Estat Europeu lliure i independent, ja que amb el PP (com ja sabíem) no hi ha res a fer. Però amb el PSOE tampoc. Ja ho veia clar l’escriptor José Martínez Ruiz, Azorín, el 1931.

Per altra part, i pel que fa al País Valencià, el Sr. Ximo Puig està permetent el govern del partit que té nombrosos implicats en casos com Gürtel, Brugal, Emarsa, Taula, Valmor, Imelsa, Cooperació i dels altres afers de corrupció. I és que amb la seua abstenció, el Sr. Puig està recolzant el govern de Madrid, un govern que està asfixiant financerament el País Valencià. El Sr. Puig també està permetent el govern (i el partit) que menysprea la llengua i la cultura del País Valencià. El Sr. Puig està recolzant el govern del Sr. Montoro, un govern que està aturant el Corredor Mediterrani i alhora, també està recolzant un partit, molts militants del qual (Carlos Fabra, Hernández Mateo, Rafael Blasco, Luis Bárcenas, Jaume Matas....) han estat condemnats per corrupció.